Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η ανάβαση στο Παπίκιο 18-3-2012





Mε 21 ορειβάτες πραγματοποιήθηκε η ανάβαση του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής στην ψηλότερη κορυφή της Ροδόπης το Παπίκιο όρος την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το φυλάκιο του Μαχαίρα και συνέχισε κατηφορικά μέχρι το χιονόρρεμα, από όπου και άρχισε η ανάβαση προς την κορυφή. Πρόκειται για μια από τις διαδρομές του νομού με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, εφόσον στην εκκίνηση υπάρχει απώλεια υψομέτρου και έτσι πρέπει να καλυφθεί μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά με έντονες κλίσεις. Στην αρχή της πορείας οι ορειβάτες συνάντησαν ελαφριά συννεφιά, αλλά η μισή διαδρομή με κατεύθυνση την κορυφή έγινε κάτω από τις αχτίδες του ζεστού ανοιξιάτικου ήλιου. Κάποια ανήλια σημεία με πάγο δυσκόλεψαν την ομάδα, ωστόσο η δύσκολη κόψη πριν από την κορυφή, παρόλο που είχε πολύ χιόνι, ήταν απολαυστική με τον ήλιο.

Στην κορυφή ένα πολύ απαλό αεράκι περίμενε την ομάδα, αλλά ο ήλιος αρκούσε για να μην κρυώσουν και να ξεκουραστούν με ένα ελαφρύ σνακ. Μια ομαδική φωτογραφία στην κορυφή και η επιστροφή ξεκίνησε.



Στην διαδρομή για το φυλάκιο οι ορειβάτες συμπλήρωσαν την σηματοδότηση του μονοπατιού και φρόντισαν να βάλουν νέους πασάλους με σήματα, τους οποίους κουβαλούσαν σε όλη τη διαδρομή, σε ένα από τα ξέφωτα, ώστε να είναι εμφανής η είσοδος του μονοπατιού στο δάσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι άσχημη εντύπωση σε όλους έκαναν τα σημάδια, που είχε βάλει σε προγενέστερο χρόνο ο σύλλογος, τα οποία είχαν γίνει στόχος κυνηγών, καθώς και η προσπάθεια από κάποιους να αφαιρέσουν ορισμένα, με αποτέλεσμα να τα καταστρέψουν.





Την επόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου, ο σύλλογος καλεί μέλη και φίλους, έμπειρους και αρχάριους, μεγάλους και παιδιά, να δοκιμάσουν την εμπειρία της ορεινής πεζοπορίας σε μια εύκολη διαδρομή τριών περίπου ωρών στο δοκιμαστήριο της Νυμφαίας. Εκτός από καλή διάθεση, δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός και έτσι μπορεί ο καθένας να συμμετέχει. Αναχώρηση στις 8 π.μ. από την πρώην Νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου