Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Έντονη δράση του ΕΟΣ πριν και μετά το Πάσχα


Με δύο αθλητές του, τον Θωμά Καϊσίδη & τον Βαγγέλη Δίμζα συμμετείχε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής στον 1ο Open Αγώνας Ομάδων Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο, στην τοποθεσία Βρυσοπούλες, που πραγματοποιήθηκε στις 1 Απριλίου 2012. Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν την έναρξη της διεξαγωγής μίας σειράς διεθνών αγώνων που θα γίνουν στον Όλυμπο με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, τον Αύγουστο του 1913 από τους Ελβετούς Frederic Boissonas και Daniel Baud-Bovy με οδηγό τον Χρήστο Κάκκαλο. Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Οι αγώνες εξελίχθησαν μεταξύ των κορυφών του Αγίου Αντωνίου, του Σκολιού και του Χριστάκη.





Με 28 ορειβάτες, 18 ποδηλάτες και καλό ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Απριλίου η διπλή δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής με προορισμό το Οχυρό της Νυμφαίας και αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις της ιστορικής μάχης του οχυρού. Ο Ορειβατικός Σύλλογος τιμά κάθε χρόνο τον εορτασμό αυτό πραγματοποιώντας πεζοπορία με εκκίνηση τον οικισμό της Πανδρόσου, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει προσθέσει στη δράση του και σε διαδρομές που ενδείκνυνται, όπως η συγκεκριμένη, παράλληλη ποδηλατική διαδρομή, στην οποία συμμετέχουν έμπειροι ποδηλάτες της ορεινής ποδηλασίας, αλλά και αρχάριοι του είδους.



Την ίδια μέρα, δύο μέλη του συλλόγου, ο Δημήτρης Τσολάκης και ο Γιώργος Νικολαίδης πήραν μέρος στον 9ο αγώνα προσανατολισμού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο χωριό Σωσάνδρα, στην Αριδαία. Συμμετείχαν στην μεγάλη διαδρομή μήκους 5.5χλμ επι χάρτου. Στο τέλος της σεζόν οι 25 καλύτεροι θα συμμετέχουν σε αγώνες playoff για τον σχηματισμό της ομάδας που θα λάβει μέρος σε αγώνες για το πρωτάθλημα Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Προύσα της Τουρκίας.

Ένα μικρό διάλειμμα από τις ορειβατικές δραστηριότητες για το Πάσχα, και ο σύλλογος συνεχίζει με έντονους ρυθμούς το πρόγραμμά του, εντάσσοντας σε αυτό ποικίλλες δράσεις. Έτσι, αμέσως μετά το Πάσχα, την Κυριακή 22 Απριλίου θα πραγματοποιήσει μια χαμηλού βαθμού δυσκολίας διαδρομή στον εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς καταρράκτη του Λειβαδίτη, που είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων ύψους περίπου 60 μέτρων. Στην εξόρμηση αυτή ενδείκνυται η συμμετοχή αρχαρίων, αλλά και παιδιών, καθώς απαιτείται απλά καλή φυσική κατάσταση και στοιχειώδης εξοπλισμός. Υπεύθυνοι για σχετικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής είναι τα μέλη του συλλόγου Ειρήνη Ιορδανίδου (6976-138540) και Πέτρος Παπαδόπουλος (6948-680160).

Επόμενη εξόρμηση του συλλόγου αυτή στο Πήλιο, το τριήμερο 27-29 Απριλίου, που περιλαμβάνει πεζοπορία στο γραφικό μονοπάτι Άνω Λεχώνα – Μηλιές, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές και φυσικά περιήγηση στους γραφικούς οικισμούς του Πηλίου και μπάνιο στα Καλά Νερά. Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 20 € θα γίνονται στους υπεύθυνους ή στον καφενέ του Γιώργου Πετροσιάν έως Τετάρτη 18/04/12, για έγκαιρη κράτηση δωματίων.Περισσότερες Πληροφορίες στους υπεύθυνους :Ξαγοραράκη Χρήστο (6977-999779) και Ηλιάδου Έρη (6944-796454).

Μια διαφορετικού είδους εκδήλωση, η έκθεση φωτογραφίας που ετοιμάζει ο σύλλογος, η οποία πιθανότατα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ελευθερίων της πόλης. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με αφορμή την εορταστική χρονιά που διανύει ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής, τόσο για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων δράσης και λειτουργίας του, όσο και για την ανάληψη της διοργάνωσης της 29ης Βορειοελλαδικής Ορειβατικής Συνάντησης, που αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός της ορειβασίας και τιμή για το σύλλογο και την πόλη μας.

Ο σύλλογος απευθύνει πρόσκληση στα μέλη, αλλά και στους φίλους του συλλόγου, να μοιραστούν μέσα από τη συμμετοχή τους στην έκθεση, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τη δική τους ματιά για αυτό που αποτελεί τη βάση και το στόχο της δραστηριότητάς τους, γι' αυτό που συγκεντρώνει την αμέριστη αγάπη τους, το βουνό.

Η θεματολογία της έκθεσης αποτελείται από τρεις ενότητες:
1η.Ορειβασία - Αναρρίχηση,
2η.Αλπινισμός,
3η.Φύση-Τοπία.

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση, θα πρέπει να καταθέσουν τις φωτογραφίες της επιλογής τους στην επιτροπή διοργάνωσης έως το Σάββατο 21 Απριλίου 2012. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει μέχρι 5 φωτογραφίες για κάθε θέμα. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε διαστάσεις 15x21 ή 20x30. Σε κάθε φωτογραφία στο πίσω μέρος να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του εκθέτη και μία περιγραφική λεζάντα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση θα σας ανακοινωθούν έγκαιρα. Η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί στις 21 Απριλίου με την κατάθεση των φωτογραφιών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην επιτροπή διοργάνωσης της εκδήλωσης :
Χριστοφορίδης Γιώργος 6977-991586
Παπαγιαννάκης Τάσος 6973-008979
Ξαγοραράκης Χρήστος 6977-999779

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου