Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το Καταφύγιο μας "Χαράλαμπος Δήμου"

Σε υψόμετρο 1.050μ. στην ορεινή Ροδόπη, μέσα στο δάσος οξυάς και σε απόσταση 22χλμ. από την Κομοτηνή βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής «Χαράλαμπος Δήμου». 
Το καταφύγιο διαθέτει 50 κλίνες και είναι πλήρως εξοπλισμένο (ρεύμα από γεννήτρια, νερό, κουζίνα, wc). 
Η πιό γρήγορη πρόσβαση μέσω μονοπατιού για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν το καταφύγιο αρχίζει από την Κομοτηνή και συνεχίζει προς το χωριό Σύμβολα.
Απο εκεί κατευθύνομαστε παράλληλα με το χιονόρεμα (το ποτάμι που εφοδιάζει με νερό την πόλη της Κομοτηνής) και μόλις φθάσουμε στο εγκατελειμένο χωριό της Μικρής Άδας ανεβαίνουμε προς το δρόμο που βρίσκουμε αριστερά μας για 50 μέτρα και βλέπουμε την σήμανση του μονοπατιού.  Απο το σημείο αυτό ξεκινάει η ανάβαση 4,5 περίπου χλμ. εύκολης πορείας μέχρι την προσέγγιση του καταφυγίου. Σε όλο το μήκος της ανάβασης υπάρχουν πινακίδες σήμανσης που διευκολύνουν την πρόσβαση μας και η πορεία θα πραγματοποιηθεί απο χαραγμένο ορειβατικό μονοπάτι.  Για να δείτε την διαδρομή από Κομοτηνή ως την Μικρή Άδα πατήστε εδώ.

Η πρόσβαση μέσω δρόμου είναι περίπου 33 χλμ και διάρκειας 1:30 ώρας και γίνεται ως εξής: Από Κομοτηνή κατευθυνόμαστε προς το περιαστικό δάσος Νυμφαίας και συνεχίζουμε τον ασφάλτινο δρόμο προς το Στρατιωτικό Φυλάκιο Νυμφαίας. Πριν το φυλάκιο βρίσκουμε αριστερή διασταύρωση δασικού δρόμου με ταμπέλα. Ο δασικός δρόμος καταλήγει σε 19 χλμ στο καταφύγιο. Ο δρόμος δεν είναι σε καλή κατάσταση και η προσβάση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με όχημα 4Χ4.
Προσοχή να μην μπερδευτείτε στην διαστάυρωση στα 6 χλμ αφού αφήσετε την άσφαλτο όπου συνεχίζετε αριστερά και ακολουθείτε τον κύριο δασικό δρόμο μέχρι το καταφύγιο.
Για να δείτε την διαδρομή πατήστε εδώ.

Για την διαμονή σας στο καταφύγιο επικοινωνήστε με το σύλλογο είτε με email είτε τηλεφωνικά.
Επίσης πρέπει να φέρετε τα τρόφιμά σας.
Η διαμονή γίνεται πάντοτε με συνοδό από το Σύλλογο και με βάση τον κανονισμό ορειβατικών καταφυγίων (πατήστε εδώ για να τον διαβάσετε).
Το κόστος διαμονής, όπως έχει καθοριστεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, είναι:

Το ΔΣ της ΕΟΟΑ με την από 26-01-2008 συνεδρίασή του καθόρισε τα εξής:

α) Διανυκτέρευτρα σε καταφύγια: Μέλη Σωματείων ΕΟΟΑ 11,00 ευρώ, μη μέλη 13,00 ευρώ
β) Διημέρευτρα σε καταφύγια: Μέλη και μη μέλη σωματείων ΕΟΟΑ 3,00 ευρώ
γ) Κατασκήνωση σε καταφύγια: Μέλη Συλλόγων ΕΟΟΑ 5,00 ευρώ, μη μέλη 6,00 ευρώ
(οι  τιμές είναι για ένα άτομο και για μία ημέρα)

Όταν μία ομάδα χρησιμοποιεί καταφύγιο μη φυλασσόμενο και είναι μικρότερη από οκτώ (8) άτομα, για να τους δοθεί το κλειδί του καταφυγίου (μέσω συνοδού από το σωματείο) πρέπει να πληρώσει για κάθε μέρα παραμονής το αντίτιμο 10 ατόμων.

FOREIGN VISITORS:
Refuge fees:
a) One day: UIAA members: 3,00 euro. Others: 3,00 euro
b) One night: UIAA members: 10,00 euro. Others: 12,00 euro
c) Camping (one night): UIAA members: 5,00 euro. Others: 6,00 euro


Δείτε μερικές φώτο του καταφυγίου: 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου