Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΡΥΜΗΣ (updated)

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΡΥΜΗΣ (ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ)
 
Το αναρριχητικό πεδίο Στρύμης βρίσκεται 20χλμ. ανατολικά από τη Κομοτηνή και είναι το κοντινότερο στη πόλη μας εξοπλισμένο αναρριχητικό πεδίο. Το πεδίο προσεγγίζεται από το χωριό Στρύμη. 500 μέτρα μετά το τέλος του χωριού προς Διώνη, στρίβουμε δεξιά σε κατηφορικό χωματόδρομο. Υπάρχει μεγάλη ταμπέλα οδοσήμανσης του αναρριχητικού πεδίου πριν την διασταύρωση. Ακολουθούμε τον χωματόδρομο για 3 χλμ.





 

 Το πεδίο είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με τοπικά περάσματα. Το ύψος του πεδίου φτάνει τα 30 μέτρα και των διαδρομών από 10 έως 30 μέτρα. Ο βράχος είναι ασβεστόλιθος με έντονο ανάγλυφο και το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από γερό βράχο.
 
Σε διαδρομές με επισήμανση * απαιτείται η χρήση φορητών ασφαλειών.
Το πεδίο έχει δημοσιευθεί στα περιοδικά “Κορφές” 7/2002 και “ Ανεβαίνοντας” τεύχος 19.

Για πρώτη φορά ανοίχτηκαν διαδρομές από τον Αλέκο Τσιλογιώργη σε Σχολή Αρχαρίων Αναρρίχησης το 1992. Έκτοτε χρησιμοποιείτε από Σχολές Αναρρίχησης, από Κομοτηναίους αναρριχητές αλλά και από αναρριχητές γειτονικών πόλεων Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη.
Οι διαδρομές συντηρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2013. Ο εξολισμός του πεδίου, πλακέτες, βύσματα, ρελέ, δόθηκαν από την Ε.Ο.Ο.Α. και τον Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής. Αλλάχθηκαν παλιές σκουριασμένες πλακέτες καθώς και μετατοπίστηκαν ορισμένα ρελέ για την διευκόλυνση των αναρριχητών. Τη συντήρηση ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο εκπαιδευτής της Ε.Ο.Ο.Α., Αρχοντής Εξακοΐδης.
 
Το πεδίο έχει νότιο προσανατολισμό, έτσι το σκαρφάλωμα ενδείκνυται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για το καλοκαίρι και όλη την ημέρα τον υπόλοιπο χρόνο.












































































 

 
Επιμέλεια: Αρχοντής Εξακοϊδης, Λεχούδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου